Sayfalar

18 Mayıs 2014 Pazar

Cilekli Tart

Çilekli Tart

200 Gr Un, 2-3 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri, 125 Gr Tereyağı (Soğuk), 1Yumurta Sarısı, 1 Çay Kaşığı Çilek Aroması.

Tart Tabanı:

Un, pudra şekeri, yumurta sarısı, aroma ve küp küp doğradığınız tereyağını derince bir kapta yoğurun ve streç filme sararak buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

24 cm kek veya tart kalıbını yağlayın. Fırını 180 c ayarlayın. Tart hamurunu kaba yayın çatalla delikler açın ve 20 dk pişirin.

Tart Kreması:

200 Ml Krema, 200 Gr Labne, 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri, 50 Gr Bitter Çikolata (Rendelenmiş)

Kremayı katılaşana kadar çırpın. Labne ve çikolatayı ekleyip hafifçe karıştırın. Tart haumuru soğuduktan sonra kremayı üzerine yayın.

Üzerine; 300 Gr Çilek (orta boy büyüklükte, 100 Gr Bitter Çikolata % 70 Kakao içeren.

Çikolatayı benmari usulü eririn.

Çileklerin saplarını ayıklayıp yıkayın ve çok iyi kurutun. Çilekleri yıkadıktan sonra nemli kalmaması için kağıt havlu üzerinde bekletebilirsiniz. Çilekleri kremanın üzerine muntazam bir şekilde dizin. Bir tatlı kaşığı ile erimiş çikolatayı hafifçe çileklerin üzerine dökün. Çikolatayı dökerken iyi ayarlayın, fazla dökerseniz kremaya akar ve görüntü bozulur. 

Tartı bir gece buzdolabında bekletin ve servis yapıs. Meyveli pastalar 1-2 gün içinde tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder