Sayfalar

17 Nisan 2014 Perşembe

Incirli Dondurma Tatlısı


İncirli Dondurma Tatlısı

6-8 Adet İncir Tatlısı, 50 Gr Ceviz (kırılmış) 1 Çay Bardağı Tahin, 500 Gr Kaymaklı Dondurma, Çikolata Sos.

İncir ve cevizleri rondoda ya da büyükçe bir bıçakla doğrayın; ezerek püre haline getirin.

Ben bu tatlıyı yaparken 20 cm x 10 cm x 10 cm dikdörtgen plastik (tek kullanımlık) bir kap kullandım, marketlerde bulabilirsiniz. Tatlının kaptan kolaylıkla çıkartılabilmesi için en pratik çözüm bu tür ya da silikon bir kek kalıbı kullanmanız olacaktır.

Ceviz incir karışımını kabın dibine dökerek bir kaşığın tersiyle yayarak sıkıştırın. Üzerine tahini dökün. Tercihen 1 gece, tahin donana kadar derin dondurucuda bekletin.

Tahin donduktan sonra üzerine dondurmayı ekleyip düzgün bir şekilde yayın. Eğer vaktiniz varsa birkaç saat daha derin dondurucuda bekletin.

Tatlıyı dilimleyip tabaklara aldıktan sonra üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın. Yapımı çok kolay, pratik ve lezzetli tatlı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder