10 Nisan 2013 Çarşamba

Karamelli Krokanlı Pasta

Hayatımın Aşkının 16.Doğumgünü Pastası;


Karamelize Condensed Milk 397 Gr, Mascarpone Peyniri 250 Gr, Krema 200 Gr, 120 Gr Krokan (Bademli veya Antep Fıstıklı), 50 Gr Bitter Parça Çikolata, Kakaolu Pasta Keki 3 Katlı.

Büyükçe bir çırpma kabında kremayı mikserle çırpın. Mascarpone ve karamelize condensed milk ekleyip en düşük devirde karıştırın.

Krokanı havanla döverek parçalayın, üçe bölün. Karamelli karışımı dörde bölün. 

İlk kata karamelli karışımın üçtebirini ve parça çikolatanın yarısını serpiştirin. Üzerine kekin ikinci katını koyarak işlemi tekrarlayın. Kekin üçüncü katını koduktan sonra karameli spatula ile yayın. Spatula yardımı ile kalan karamelle pastanın kenarlarını kaplayın. Pastanın üstüne kalan krokanı serpiştirin. Pastayı bir gece buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder