Sayfalar

28 Mayıs 2013 Salı

Trüf Mantarı Soslu Tagliatelle Makarna

500 Gr. Taze Tagliatelle Makarna, 200 Ml Krema, 100 Ml Süt, 1 Tatlı Kaşığı Beyaz Trüf Mantarı Ezmesi ya da 1 Çorba Kaşığı Beyaz Trüf Mantarlı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 3 Diş Sarımsak (kıyılmış), 200 Gr Tavuk Göğüs Eti (ince jülyen doğranmış) 75 Gr Parmesan Peyniri (rendelenmiş), 2 Çorba Kaşığı Taze Tarhun Otu (kıyılmış) Kuru tarhun otu kullanmak isterseniz en fazla 1 tatlı kaşığı yeterlidir.

Bu tarifte taze makarna kullanmanızı tavsiye ediyorum. Taze makarna ile kuru makarna arasında öylesine bir lezzet farkı var ki; taze makarnayı denedikten sonra tekrar kuru makarna yemek oldukça zor. Tarifte kullandığım tüm malzemeler özel, dolayısı ile makarnanın da öyle olması gerekir.

Makarnayı haşlayın. Taze makarna 6 dakikada pişiyor. Sosun hazırlanması da yaklaşık bu kadar sürüyor. Makarnayı haşlarken hemen sosu hazırlamaya başlamalısınız.

Küçük bir tavaya tereyağı, trüf yağı veya ezmesini, sarımsak ve tavukları koyarak birkaç dakika pişirin. Krema ve sütü ekleyin. Krema kaynadığında altını kısın ve parmesanı ekleyin. Tahta bir kaşıkla hafif karıştırarak peyniri eritin. Peynir eridiğinde sosun altını kapatın, makarnayı süzdürün. Makarnayı tencereye alın, üzerine sosu ve tarhun otunu dökerek karıştırın, bekletmeden hemen servis yapın.

Not: Kuru tarhun otu kullanırsanız parmesan peynirini koyduğunuzda tarhun otunu da sosa ekleyin, birkaç dakika sosla birlikte pişsin.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder