25 Ekim 2010 Pazartesi

Yerelması


Yerelması

10 Arpacık Soğan, 600 Gr. Yerelması (Ayıklayıp, küp küp doğrayın, limonlu suda bekletin) 1 Havuç (Ortadan ikiye bölüp dilimleyin) 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, ½ Limonun Suyu, 1 Çorba Kaşığı Pirinç, 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü, Tuz, Karabiber. Dereotu (Kıyılmış)

Bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve havucu kavurun. Yerelmasını ekleyip birkaç dk daha kavurun, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Sebzelerin pişmesine yakın pirinç ve kuşüzümünü ekleyip 10 dk daha pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Dereotu serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder