Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Mantarlı Biber Dolması


Mantarlı Biber Dolması

¾ Su Bardağı Pirinç, 4 Su Bardağı Sebze Suyu, 4 Sarı veya Kırmızı Dolmalık Biber, 1 Demet Taze Soğan, 500 Gr. Kestane Mantarı / Mantar, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, ¾ Su Bardağı Süt, 5 Çorba Kaşığı Krema, 1 Çorba Kaşığı Kekik, 1 Çorba Kaşığı Un, 1 Kâse Rendelenmiş Taze Kaşar Peyniri, Tuz, Karabiber.

Bir tencereye 2 + 3/4 su bardağı sebze suyunu koyup kaynatın. Pirinci ekleyin kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dk pişirin.

Biberlerin tepesini kapak şeklinde kesin, çekirdeklerini ayıklayın. Mantarları ve taze soğanı doğrayın.

Bir tencerede yağı kızdırıp mantarları kavurun, yarısını bir tabağa ayırın. Soğanı ekleyip mantarlarla birlikte kavurun; kekik, tuz, karabiber ile tatlandırın. Kalan sebze suyunu ekleyip kaynatın. Krema ile unu çırpın, karıştırarak kaynayan suya ekleyin, 5 dk kaynatın.

Pirinci ayırdığınız mantar ve peynirin üçte ikisiyle karıştırın, tuz, karabiber ile tatlandırın.

Biberleri bu harçla doldurup kapaklarını kapatın. Mantarlı sosu ve biberleri yağlanmış bir borcama koyun. 200 c fırında 45 dk pişirin. Dolmalar piştikten sonra sosuyla birlikte servis yapın.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder