Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Nar Ekşili Mercimek

Nar Ekşili Mercimek

100 Gr. Yeşil Mercimek, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Küçük Soğan, 5 Su Bardağı Su, 120 Ml Nar Suyu, 2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi, 50 Gr. Yasemin pirinci / Pirinç, 1 Çay Kaşığı Zerdeçal (Hint Safranı) Tuz, Karabiber, 3 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Nane. Bol maydanoz ve taze soğan (Kıyılmış)

Mercimeği önceden ıslatın. Tereyağını eritip zerdeçalı ekleyin, soğanı kavurun. Suyu, mercimeği, pirinci ekleyip 40 dk tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Mercimek yumuşayınca; taze soğan, maydanoz, nar suyu, nar ekşisini ekleyip tuz karabiber ile tatlandırın, fokurdayana kadar kaynatın. Tereyağını eritip naneyi kavurun. Üzümlerle birlikte çorbaya ekleyin birkaç dakika kaynatıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder