Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Yaban Mersinli Çikolatalı Kurabiye


Yaban Mersinli Çikolatalı Kurabiye

2 Büyük Yumurtanın Beyazı, 1/4 Çay Kaşığı Krem Tartar/Tuz, 3-4 Çorba Kaşığı Şeker, 130 Gr. Bitter Çikolata, 100 Gr. Kurutulmuş Yaban Mersini, 50 Gr. Damla Çikolata, 1 Çay Kaşığı Kiraz Aroması.

Fırını 160 c ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kâğıdı ile kaplayın.

Küçük bir kâsede, Yaban Mersininin üzerini geçecek kadar ılık su döküp 10 dk bekletin; suyunu iyice süzdürüp rondoda parçalayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Büyük bir kapta yumurta beyazlarını mikserle, krem tartar veya tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin; azar azar erimiş çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın. Yaban Mersini, kiraz aroması ve damla çikolatayı azar azar ekleyerek spatulayla karıştırın.

Karışımdan dolu dolu birer çorba kaşığı alarak fırın tepsisine dizin. 160 c fırında 20 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder