Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Parmesan Peynirli Kurabiye


Parmesan Peynirli Kurabiye

80 Gr. Tereyağı, 2 Yumurta Sarısı, 80 Gr. Parmesan Peyniri (Rendelenmiş), 100 Gr. Un, ½ Çay Kaşığı Kabartma Tozu, ½ Çay Kaşığı Tuz.

Fırını 200 c ısıtın.

Oda sıcaklığındaki tereyağını yumurta sarıları ile çırpın. Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyip karıştırın. Hamura salam şekli vererek streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru dilim dilim keserek fırın tepsisine dizin. 200 c fırında 10-12 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder