Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Vişneli Pasta ( 8 Kişilik )

Vişneli Çikolatalı Kek ( Pasta )

450 Gr Vişne (3 Su Bardağı, Dondurulmuş veya taze, çekirdekleri ayıklanmış) 100 Gr Esmer Şeker (2/5 Su Bardağı), 50 Ml Konyak-Viski (1/2 Çay Bardağı)

Kapaklı bir kapta; vişne, şeker ve konyağı karıştırıp 2 saat bekletin. Vişneleri bir süzgeçten geçirerek süzülen 120 ml suyunu saklayın.

240 Ml Sıcak Su (1 Su Bardağı) 70 Gr. Kakao (3/4 Su Bardağı) 120 Ml Vişne Suyu (1/2 Su Bardağı)

Bir kapta; sıcak suyun içinde karıştırarak kakaoyu eritin, vişne suyunu ilave ederek karıştırın.

300 Gr. Un (2 Su Bardağı) 1 Çay Kaşığı Karbonat, 1/2 Çay Kaşığı Tuz,

Bir kabın içine: un, kabartma tozu ve tuzu eleyin.

240 Gr Tereyağı, 150 Gr. Esmer Şeker, 4 Büyük Yumurta, 120 Gr. Damla Çikolata.

Fırını 180 c ayarlayıp ısıtın.

Büyükçe bir kapta: tereyağı ve şekeri mikserle karıştırın. Teker teker yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir miktar unlu karışımdan, bir miktar kakaolu karışımdan ekleyin, karıştırın, sonra tekrar kakaolu karışımın kalanını ve en son kalan unlu karışımı ekleyin, mikserle en düşük seviyede karıştırın. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın.

25 cm'lik, kelepçeli, yuvarlak bir kek kalıbının altını ve yanlarını yağlı kâğıtla kaplayın. Vişneleri kalıbın içine dağıtın ve 100 gr damla çikolatayla karıştırın. Kek karışımın üzerine dökün.

180 c fırında yaklaşık bir saat pişirin. 50. dakikada bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. (Orijinal tarifte 45–50 dk da pişeceği yazıyordu fakat pişmemişti; fırın ayarları farklı olabilir.) Kek piştikten sonra iyice soğumasını bekleyin, kalıptan çıkartmaya kalkmayın, parçalanıp dağılır.

Kek soğuduktan sonra: kelepçeli kalıbın yan parçasını çıkartın, keki bir tabağa ters çevirip (vişneli kısmı üste gelecek şekilde) servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder