Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Krokanlı Sacher Torte


Krokanlı Sacher Torte

150 Gr Tereyağı (Oda sıcaklığında), 150 Gr Bitter Çikolata (% 70 Kakao İçeren), 150 Gr Un, 100 Gr Şeker, 100 Gr Badem (Kıyılmış, % 20 oranında acıbadem kullanabilirsiniz), 6 Yumurta Sarısı (Oda sıcaklığında) 6 Yumurta Beyazı (Oda sıcaklığında), ½ Çay Kaşığı Tuz.

Bademlerin kabuklarını kolay soyabilmeniz için; küçük bir kâsede, bademlerin üzerine kaynar su döküp bekletin. Bademlerin kabuklarını soyup rondoda iyice parçalayın.

Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ile şekeri mikserle krema haline gelene kadar çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Bademi ekleyip karıştırın. Unu ekleyin, karıştırın. Yumurta beyazlarını ½ çay kaşığı tuz ile mikserle kabarana dek çırpıp çikolatalı karışıma ekleyin, karıştırın.

25 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbının altına yağlı kâğıt kesin, kenarlarını yağlayın, keki 180 c ısıtılmış fırında 25–30 dk pişirin. Piştikten sonra keki kelepçeli kalıptan çıkartıp soğutun, soğuduktan sonra ortadan üç parçaya kesin. Keki kolay kesebilmeniz için mümkün olduğu kadar büyük bir bıçak kullanın. Eğer çok becerikli değilseniz ( benim gibi ) ikiye kesin.

Kekin arasına: 150 Gr Krokan (3 e bölecekseniz + 50 gr krokan) 100 Gr Esmer Şeker (3 e bölecekseniz + 50 gr şeker) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu veya Rom, Şekerlerin Üzerini Örtecek Kadar Su, 2–3 Çorba Kaşığı Amaretto Di Sarano (Acıbadem Likörü)

Şekeri ve limon suyunu küçük bir teflon tencereye koyun (yapışmaması için) üzerini örtecek kadar su dökün. Orta ateşte hiç karıştırmadan şeker karamelize olup eriyene kadar pişirin. Ateşten alıp ılınana kadar bekletin. (Sıvılığını kaybetmemeli) Çorba kaşığı ile karameli kekin bir katına dökerek yayın. Krokanların (Ben hazır krokan kullandım) paketini açmadan merdane veya başka bir şeyle vurarak iyice parçalayın. Krokanları karamelin üzerine serpiştirip kekin diğer parçasını üzerine koyun. Üst parçayı iki çorba kaşığı Amaretto ile ıslatın.

Çikolata Sos: 100 Gr Bitter Çikolata, 100 Gr Esmer Şeker, 100 Gr Tereyağı, 3 Çorba Kaşığı Krema.

Malzemeyi benmari usulü karıştırarak eritin. Hafif soğuduktan sonra akıcılığını kaybetmeden pastanın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini neyle süslemek istersiniz artık orası sizin yaratıcılığınıza ve elinizdeki malzemelere kalmış, öylece de bırakabilirsiniz. Ben bu pastayı eşimin doğumgünü için yaptığımdan biraz renkli olsun istedim ve beyaz fırından aldığım minik pirinç patlağı gibi gofretimsi bir şeyler vardı, onlarla süsledim. (İsmi ne hatırlayamadım : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder