Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Vişneli Çikolatalı Pasta

Vişneli Pasta ( 8 Kişilik )

450. Gr Dondurulmuş Vişne, 50 Ml. Konyak / Viski (1/2 Çay Bardağı)

Kapaklı bir kapta vişneleri konyak veya viski ile karıştırıp 1–2 saat bekletin. Süzülen suyunu saklayın.

Pandispanya: 6 Yumurta, 200 Gr. Şeker (4/5 Su Bardağı) 80 Ml. Vişne Suyu (1/3 Su Bardağı), 80 Ml Su (1/3 Su Bardağı), 280 Gr. Un (2 Su Bardağı), 30 Gr. Kakao (3 Çorba Kaşığı), 10 Gr. Kabartma Tozu (1 paket),

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın, vişne suyu ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin, un, kakao, kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın, 180 c fırında 20 dk pişirin.

Kek soğuduktan sonra 3 (kat) eşit parçaya bölün.

Krem Patisserie: 500 Gr Süt (2 Su Bardağı), 4 Yumurta Sarısı, 100 Gr Şeker (2/5 Su Bardağı), 20 Gr Un (1 Tepeleme Çorba Kaşığı), 20 Gr Nişasta (2 Çorba Kaşığı), 1 Çay Bardağı Damla Çikolata, 1 Paket Çikolatalı Krem Şanti.

Sütü kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir kapta, yumurta ve şekeri çırpıp unu ekleyin, karıştırın, nişastayı ekleyip karıştırın. Sütün 1/3' ünü yumurtalı karışıma döküp karıştırın. Sütün tamamını dökmeyin yumurtalar pişer. Kalan sütü tencerede kaynatın, çok hızlı karıştırarak yumurtalı karışımı azar azar tencereye dökün, dibi tutmasın. Yüksek ateşte karışım katılaşana kadar karıştırarak, kaynayıp fokurdayana kadar pişirin, ateşten alın. Birkaç dakika daha karıştırın.

Krem şantiyi hazırlayın. Krem şantiyi hazırlarken süt yerine su kullanın, suyu yarı yarıya vişne suyuyla karıştırın. Patisserie ılınınca, krem şantinin yarısını ekleyin. Krem şanti kremanın hafif ve lezzetli olmasını sağlıyor. Karışıma damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Kekin bir katını pişirdiğiniz kek kalıbına koyun ve üzerine kremalı karışımı döküp yayın. İkinci kat keki koyun, kremayı döküp yayın. Üçüncü kat keki koyun, üzerine kalan krem şantiyi dökerek yayın. Krem şantinin tamamını kullanmayın, bir kısmıyla da kenarlarını kaplayacaksınız. İyice süzülmüş vişneleri pastanın üzerine dizin. Kalan krem şantiyi bir spatula veya bıçakla pastanın kenarlarına sürün.

Tart jölesini paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Suyunu yarı yarıya veya elinizde ne kadar vişne suyu kaldıysa onunla karıştırın, üzerini su ile tamamlayın. İnce bir kat jöleyi vişnelerin üzerine ortadan başlayarak yayın.

Bitter çikolatanın ters tarafını bıçakla kazıyarak kabuk kabuk soyun ve pastanın kenarlarını süsleyin. Bu işlem zor gelirse 30–40 gr çikolatayı rendeleyerek de pastanın kenarlarını süsleyebilirsiniz; görüntü açısından diğeri daha güzel oluyor. Pastayı 2–4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder