Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Kestaneli Kakaolu Kek

Kestaneli Kakaolu Kek

240 Ml. Sıcak Su, 70 Gr. Kakao, 2 Çorba Kaşığı Espresso / Nescafe Classic,

Bir kapta sıcak su ile kakaoyu karıştırarak eritin, kahveyi iki çorba kaşığı su ile hazırlayıp kakaolu karışıma ekleyip karıştırın. 250 Gr. Kestaneyi haşlayıp kabuklarını ayıklayın.

300 Gr. Un (2 Su Bardağı), 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu, 1/2 Çay Kaşığı Tuz.

Un, kabartma tozu, tuzu eleyerek karıştırın.

180. Gr Tereyağı, 180–200 Gr. Esmer Şeker, 2 Yumurta.

Tereyağı ile şekeri mikserle çırpın, teker teker yumurtları ekleyip çırpmaya devam edin. Kakaolu karışımı ekleyip karıştırın, kestaneleri ekleyin karıştırın, unu ekleyip karıştırın.

25 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Keki 180 c fırında 45–50 dk. Pişirin. Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder