19 Ekim 2010 Salı

Venedik Usulü Tiramisu

Venedik Usulü Tiramisu

250 Gr Toz Şeker, 4 Yumurta Sarısı, 30 Ml Soğuk Espresso, 350 Gr Mascarpone Peyniri / Labne, 150 Gr Çırpılmış Krema, 100 Gr Savoyer Bisküvisi (kedi dili) 50 Gr Rendelenmiş Çikolata, 30 Gr Kakao, 1 Bardak Koyu Kahve (su, şeker ve granül kahvenin kaynatılmasıyla hazırlanmış)

Şekeri, yumurta sarısı ile birlikte çırpın; çırparken soğuk espressoyu ekleyin. Karışımın hacmi iki katına çıkınca yavaş hareketlerle, fazla karıştırmadan, labneyi ekleyin. İyice soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Çırpılmış kremayı ilave edip tekrar buzdolabına koyun.

Savoyer bisküvilerini kahveye batırıp ıslatın. Tiramisuyu şu şekilde hazırlayın: Bir kat savoyer bisküvisi, bir kat krema, bir kat rendelenmiş çikolata, bir kat kakao. Bu dizme işlemini bir kez daha tekrarlayın.

Tarif için Banu Şimşek'e teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder