Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Brandy Snaps

Brandy Snaps

Chef's dergisinin organize ettiği kursta; Hilton'un pasta şefi Ertan Korkmazdan öğrendiğim bir tarifi sizinle paylaşayım. Brandy Snaps'leri hazırladıktan sonra ister içine dondurma koyun, ister benim gibi egzotik meyveler doldurup çok lazımmış gibi üzerine çikolata sos dökün : ))) Snapslerin fazlasını derin dondurucuya koyup saklayabilirsiniz, dilediğiniz zaman çıkartıp kullanın.

135 Gr Tereyağı, 225 Gr Pudra Şekeri, 110 Gr Bal, 110 Gr Un, Susam - Haşhaş Opsiyonel.

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Dilerseniz karışıma susam, haşhaş ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun, kaç adet kap hazırlayacaksanız o kadar - her kap için bir yemek kaşığından biraz fazla malzemeyi fırın tepsisine aralıklarla dizin, üzerini hafif bastırın. (Bir fırın tepsisine 6 adet ideal)

200 C ısıtılmış fırında üzerleri kızarıp eriyene kadar pişirin. 6 Adet çok büyük olmayan su bardağını (200 ml'lik) ters çevirip erimiş snapsleri spatula ile alıp bardakların üzerine yerleştirin, bardağın şeklini alacak şekilde hafifçe kaplayın. Karışım 1–2 dakika içinde soğuyacağı için bu işlemi biraz da elleriniz yanarak çabukça halletmeniz gerekiyor. Snapsler soğuduktan sonra, içini neyle doldurursanız doldurun, kesin olan bir şey var ki Snapsler içindekilerden lezzetli...

Not: Snapsleri pasta süslemesinde kullanabilirsiniz; pastanın kenarlarına değişik şekillerde, (pastanın boyundan yüksek, gelişigüzel kırılmış) parça parça keserek kaplayabilirsiniz; çok değişik ve güzel görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder