Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar


Sweetheart

50 Gr. Tereyağı, 75 Gr. Pudra Şekeri, 1 Büyük Yumurtanın Sarısı, 150 Gr. Un, 40 Gr. Bitter Çikolata, 2 Tatlı Kaşığı Ilık Süt, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.

Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve yumurta sarısını tahta bir kaşıkla karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru 2/5 ve 3/5 olarak ikiye bölün. (Yaklaşık 120 ve 180 gr.)

Hamuru iki farklı ebatta kalpli kurabiye kalıbı kullanarak keseceksiniz. Alttaki daha büyük üstteki daha küçük olacak. Bir hamur çikolatalı, bir hamur sade olacak. Hangisini isterseniz altta veya üstte kullanabilirsiniz. Ben çikolatalıyı altta yani 180 Gr.’lık hamurda kullandım.

Büyük hamurla çikolatayı karıştırın, 1 tatlı kaşığı ılık süt ekleyip kıvamını yakalayın.

Hamuru açacağınız tezgâha; streç film, naylon torba veya yağlı kâğıt serin, hamur yapışmasın. Hamuru açarken üzerine streç film koyarsanız daha kolay açarsınız. Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Hamuru büyük kalpli kalıpla keserek pişirme kâğıdı koyduğunuz fırın tepsisine dizin.

Sade hamura 1 çay kaşığı acıbadem aroması ve 1 tatlı kaşığı ılık sütü ekleyin. Hamuru aynı şekilde açarak küçük kalpli kalıpla kesin ve diğer kalpli kurabiyenin üzerine ortalayarak koyun.

180 c fırında 10 dk pişirin.

Kurabiyeler soğuduktan sonra küçük kalpli kurabiyeye göre (sade veya çikolatalı) 40 Gr. kontrast çikolatayı eriterek (bitter veya beyaz çikolata) yağlı kağıttan kalem yaparak süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder