Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Çikolatalı Kurabiye


Çikolatalı Kurabiye

250 Gr. Tereyağı, 125 Gr. Şeker, 1 Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu, 500 Gr. Un.

Süslemek için: 100 Gr. Bitter Çikolata, Renkli Şekerlemeler.

Tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozunu yoğurarak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru ikiye bölün ve unlanmış tezgâhta yaklaşık 0,5 cm. kalınlığında açın. Hamurun üzerine temiz bir naylon torba veya streç film serince hamur çok kolay açılıyor. Büyük ve küçük iki farklı kalıpla (ben kalpli kalıplar kullandım) kurabiyeleri keserek hazırlayın. Kurabiyelerin yarısını pişirme kâğıdı döşediğiniz fırın tepsisine dizin. Diğer yarısının tam ortalarından küçük kalpli kalıpla kesip ortalarını çıkartın, fırın tepsisine dizin. 175 c fırında 10-12 dk pişirin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolatayı kurabiyenin üzerine sürün, ortalarını kestiğiniz diğer kurabiyeyi üzerine kapatarak yapıştırın. Arada kalan boşluğa renkli şekerlemeleri dökerek doldurun. Şekerlemelere elinizle hafifçe bastırarak çikolataya yapışmalarını sağlayın.

Not: Kurabiye hamuru Mine'nin. http://www.teatime-blog.com/turkce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder