Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Renkli Macaroon Kurabiye


Renkli Macaroon Kurabiye

60-65 Gramlık 3 Yumurtanın Beyazı (110 Gr - 2/5 Su bardağı), 1 Çorba Kaşığı Şeker, 100 Gr. Badem (1 Su bardağı), 150 Gr. Pudra Şekeri (1 Su bardağından 1 parmak az), Gıda boyası. (Renklendirecekseniz)

Bademlerin üzerine kaynar su dökerek bekletin, kabuklarını soyup kurutun; rondoda un gibi olana dek parçalayın; pudra şekerini ekleyip karıştırın. Bademli karışımı başka bir kaba eleyin.

Oda sıcaklığındaki yumurtaları azar azar şekeri ekleyerek, mikserle kar gibi olana dek çırpın; azar azar bademli karışımı ekleyip spatula ile karıştırın. Macaroonları renkli yapmak istiyorsanız karışımı ayrı kaplara bölerek gıda boyası ile renklendirin. Gıda boyasını ilk defa kullanacaksanız; örneğin 200 Gramlık bir karışıma bir çay kaşığının ucuyla aldığınız çok az boya yeterlidir. Karışımın miktarına göre boyayı ayarlayın.

Karışımı önceden pişirme kağıdı ile kapladığınız tepsiye birer çorba kaşığı alarak aralıklı olarak dizip 5-10 dk dinlendirin. Zor olmazsa sıkma poşeti de kullanabilirsiniz. (Böylesi benim daha kolayıma gidiyor).

Fırını 160 c ısıtın; macaroonu 20 dk pişirin. Macaroonlar piştiğinde dışı sert içi yumuşak oluyor. Tepsiyi fırından aldıktan sonra 10 dk dinlendirip pişirme kağıdının altına biraz su dökerek zarar görmeden kurabiyeleri çıkartın. (Bunu yapmazsanız kurabiyeler pişirme kağıdından zor ayrılır)

Arasına çikolatalı ganaj: 100 Gr. Bitter Çikolata, 50 Ml Krema, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması.

Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ateşten alın; aroma ve çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Ganaj soğuduktan sonra macaroonların arasına sürerek birbirine yapıştırın.

Not: 1 Su bardağı 250 ml. Macaroon yaparken kıvamını tam tutturabilmeniz için yumurtaların büyüklüğü önemli. Elinizdeki yumurtanın büyüklüğüne göre (daha fazla da yapmak isteyebilirsiniz); yumurta beyazının ağırlığından yola çıkarak diğer malzemelerin gramajlarını ayarlayın.

Kaynak: Chef's Dergisi - Zeynep Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder