Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Pirinç Patlaklı Kurabiye


Pirinç Patlaklı Kurabiye

2 Büyük Yumurtanın Beyazı (100 Gr.), ¼ Çay Kaşığı Krem Tartar, 35 Gr. Pudra Şekeri, 160 Gr. Bitter Çikolata, 90 Gr. Hindistan Cevizi, 45 Gr. Kakaolu Pirinç Patlağı.

Fırını 160 c ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Büyükçe bir kapta mikserle; yumurta beyazlarını krem tartar ile çırparak kar haline getirin. (Yumurta beyazlarının sıvı kalmamasına dikkat edin) Azar azar pudra şekerini ekleyerek düşük hızda çırpın; erimiş, hafif soğumuş çikolatayı azar azar dökerek spatula ile karıştırın (katlayın) Sırasıyla Hindistan cevizi ve pirinç patlağını ekleyerek karıştırın. Karışımdan bir tepeleme çorba kaşığı alıp, aralıklarla fırın tepsisine dizin. 160 c fırında 20 dk pişirin. Soğuyana kadar tepside bırakın; sıcakken yumuşak oldukları için dağılıyorlar.
Not: Yumurta beyazlarının gramajı farklı olacağından diğer malzemelerin gramajlarını yumurta beyazlarını esas alarak eksiltin veya çoğaltın. Malzemelerin oranlarını değiştirmeyin.

Pirinç patlağını büyük marketlerin "Corn Flakes" reyonlarında bulabilirsiniz; Nestle hariç diğer markaları alabilirsiniz. (Nestle'nin pirinç patlağı birbirine yapışık, diğerleri taneler şeklinde)

Krem Tartar yoksa yerine 1/4 çay kaşığı tuz veya 1 çay kaşığı şeker kullanabilirsiniz. Büyük baharatçılarda satıldığını duydum ama hiç almadım; belki Mısır Çarşısı'nda bulabilirsiniz. Krem Tartar yumurta beyazlarına kıvam kazandırıyor ve kolay sönmemesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder