Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Portakallı Karamel Sos

Portakallı Karamel Sos:
100 Gr. Esmer Şeker, 100 veya 150 Ml Taze Portakal Suyu (Sosun kıvamını sulu istiyorsanız portakal suyunu 150 ml, daha koyu istiyorsanız 100 Ml Kullanın) 1 Portakal Kabuğunun Rendesi (Beyaz kısımları gelmesin) 50 Gr. Antep Fıstığı - Badem karışımı. (Rondoda un haline getirin)

Küçük bir tencerede orta ateşte şekeri eritin, ateşi kısın, portakal kabuklarını ekleyip birkaç dakika karıştırın, portakal suyunu ekleyin, karıştırın. Portakal suyunu eklediğinizde karamel cozurdayıp kabaracak ve karamel donacak; karamel eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Toz kuruyemiş karışımını ekleyip karıştırın, sos ılınınca kekin üstüne, yanlarına sostan sürün. Artan sosu keki servis yaparken kekin kenarına tabağa dökerek süsleme yapabilirsiniz. Sos soğuduktan sonra kısık ateşte tekrar ısıtılabilir.

Not: Karamel sosu; fıstık, badem karışımını eklemeden de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder