Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Çikolatalı Tiramisu



Çikolatalı Tiramisu

Tart: 115 Gr. Tereyağı, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması, 175 Gr. Un, 25 Gr. Kakao, 25 Gr. Pudra Şekeri, ¼ Çay Kaşığı Tuz.

23 Cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.

Bir kapta; kakao, un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın, acıbadem aromasını ekleyin.

Küçük bir cezvede çok kısık ateşte tereyağını eritin, unlu karışıma ekleyip yoğurun. Hamuru kalıba açın, kenarları 3 cm yükseklikte olsun. Hamuru buzdolabına koyun, 30 dk soğutun. Fırını 190 c ısıtın. Hamuru çatalla birçok yerinden delin, pişerken kabarmasın. 13 dk pişirin.

Çikolatalı Karışım: 160 Gr. Bitter Çikolata, 80 Ml Krema, 25 Gr. Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Amaretto Di Saranno (Acıbadem Likörü) veya Kahve Likörü.

Küçük bir tencerede, kısık ateşte, krema ve tereyağını ısıtın. Tencereyi ateşten alın, çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Likörü ekleyip karıştırın. Karışım ılınınca tartın üzerine dökün ve donana kadar buzdolabında soğutun. (2 saat)

Peynirli Karışım: 250 Ml. Krema, 350 Gr. Labne, 45 Gr. Pudra Şekeri, 45 Ml. Kahve (Nescafe Classic vb - koyu hazırlanmış, soğutulmuş) 45 Ml. Amaretto Di Saranno veya Kahve Likörü, 80 Gr. Bitter Çikolata (Rendelenmiş)

Kremayı çırpmadan 5-10 dk önce derin dondurucuda soğutun.

Bir kapta mikserle peyniri çırpın. Pudra şekeri, likör ve kahveyi ekleyip karıştırın.

Başka bir kapta kremayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. (Krema sıcak olursa istediğiniz kıvamda olmaz) Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.

Kremalı karışımla peynirli karışımı karıştırıp, önceden soğuttuğunuz çikolatalı karışımın üzerine dökün; buzdolabında bir gece soğutun.

Tiramisuyu servis yapmadan önce üzerine kakao serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder