Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Portakallı Bademli Kurabiye


Portakallı Bademli Kurabiye

2 Yumurta Beyazı, 1/2 Su Bardağı Şeker, 1 Su Bardağı Badem, 2 Çorba Kaşığı Un, 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri, 1 Portakal Kabuğunun Rendesi, 1 Çay Kaşığı Portakal Aroması (elinizde varsa) Bademlerin kabuğunu soyup rondoda parçalayın; un, pudra şekerini ekleyerek karıştırın.
1/2 Çay kaşığı tuzla, yumurta beyazlarını mikserle çırparak kar haline getirin. Azar azar şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin, aromayı ekleyip karıştırın. Bademli karışımı ve portakal kabuklarını ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımdan 1 çorba kaşığı alarak pişirme kâğıdı döşediğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin. (hamuru bastırıp inceltmeyin; kenarlarını düzeltin, yüksek kalsın) 160 c fırında 20 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder