Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Çikolatalı “ Macaroon “ Kurabiye


Çikolatalı “ Macaroon “ Kurabiye

2 Büyük Yumurtanın Beyazı, ¼ Çay Kaşığı Tuz, ½ Su Bardağı Esmer Şeker, 160 Gr. Bitter Çikolata, 1,5 Su Bardağı Hindistan Cevizi.
Fırını 160 c ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın.

Çikolatayı benmari usulü eritin.
Büyükçe bir kapta mikserle; yumurta beyazlarını tuz ile çırparak kar haline getirin. (Yumurta beyazlarının sıvı kalmamasına dikkat edin) Azar azar şekeri ekleyerek düşük hızda çırpın.

Tahta bir kaşıkla; erimiş, hafif soğumuş çikolatayı azar azar dökerek karıştırın, Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın. Karışımdan bir tepeleme çorba kaşığı alıp, aralıklarla fırın tepsisine dizin. 160 c fırında 20 dk pişirin. Soğuyana kadar tepside bırakın; sıcakken yumuşak oldukları için dağılıyorlar.
Not: Kurabiyenin büyüklüğü, pişirme süresi çok hassas; kurabiyelerinizi bu şekilde yaparsanız; dışı hafif sert, içi yumuşak sakız gibi kalıyor. İnanılmaz lezzetli bir kurabiye oluyor, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder