Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Portakallı Bademli Kurabiye

Portakallı Bademli Kurabiye

300 Gr. Un (2 Su bardağı), 1/4 Çay Kaşığı Karbonat, 1/4 Çay Kaşığı Kabartma Tozu, 150 Gr.(1 Su bardağı) Badem, 2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası, 90 Gr. Tereyağı (6 Çorba Kaşığı), 150 Gr. Şeker (3/5 Su bardağı) 4 Çorba Kaşığı Pekmez, 1 Yumurta, 1 Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş, beyaz kısımları karışmasın), 3 Çorba Kaşığı Portakal Suyu, 2 Çorba Kaşığı Cointreau / Portakal likörü

Bademleri kaynar suda bekleterek kabuklarını soyun, rondoda parçalayın.

Un, karbonat, kabartma tozu, nişasta ve bademi karıştırın.

Şeker ile pekmezi karıştırın.

Tereyağı ile şekerli karışımı mikserle çırparak karıştırın, yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Portakal kabuğu, portakal suyu ve likörü ilave ederek tekrar karıştırın. Unlu ve yumurtalı karışımı tahta bir kaşıkla veya elinizle karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı (30 Gr) alın, elinizde yuvarlayarak yağlı kâğıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. 180 c fırında 25–30 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder