Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Kirazlı - Bademli Kurabiye

Kirazlı - Bademli Kurabiye
90 Gr. Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Krem Peynir, 150 Gr. Şeker, 1 Yumurta, 2 Çorba Kaşığı Kiraz Suyu / Kirsch (Kiraz likörü) 100 Gr. Kiraz, 300–320 Gr. Un, 2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası, 1/2 Çay Kaşığı Karbonat, 1/2 Çay Kaşığı Tuz, 80 Gr. Badem (Varsa, 20 gramı acıbadem)

Bademlerin kabuklarını soyup rondoda parçalayın. Kirazların çekirdeklerini çıkartın, hafifçe bastırarak suyunu süzün (Kirsch yoksa suyunu atmayın kullanacaksınız) keskin bir bıçakla küçük küçük parçalayın.

Unu, nişastayı, tuzu, karbonatı eleyerek karıştırın.

Tereyağı ve peyniri mikserle çırpın, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin, yumurtayı ekleyin karıştırın, kirsch veya kiraz suyunu ekleyin, karıştırın. Kirazları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Unu ekleyin tahta kaşıkla karıştırın. Hamurun kıvamına göre gerekiyorsa 1 – 2 çorba kaşığı unu birer birer ekleyin, fazla gelmesin. Bademleri ekleyin, elinizle hamuru yoğurarak bademleri karıştırın. Hamuru 3 parçaya bölün, rulo yapıp streç filme sarın. Hamuru buzdolabında 2 saat kadar sertleşmesi için bekletin. Yumuşak bir hamur oluyor. Hamuru dilim dilim keserek (5 mm kalınlığında, ölçmeyin tabi de, çok ince veya kalın olmasın, göz kararı ayarlayın iste :) yağlı kâğıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. 180 c fırında 12 – 13 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder