Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Pirpir (Semizotu)


Pirpir (Semizotu)

½ Kg. Semizotu, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 3 Diş Sarımsak, 1 Soğan, 1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek (Haşlanmış), 1 Çay Bardağı Kurufasulye (Haşlanmış), 1 Çay Bardağı Nohut (Haşlanmış), 2 Çorba Kaşığı Kurutulmuş Domates, Tuz, Kırmızıbiber.

Büyükçe bir tencerede zeytinyağı ile soğanı, sarımsağı kavurun. Semizotunu ekleyip kavurun. Bakliyatları ve kurutulmuş domatesi ekleyip 8-10 dk daha pişirin. Semizotu su saldığı için bende su eklemeye gerek kalmadı, gerekliyse bir miktar su ekleyin.

Kaynak: Tijen İnaltong - Her Güne Bir Yemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder