Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Mantarlı Enginar (4 Kişilik)


Mantarlı Enginar (4 Kişilik)

8 Enginar, 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Şeker, 1 Çorba Kaşığı Un, 2 Su Bardağı Su, ½ Limonunu Suyu, 4 Taze Soğan, Tuz.

Büyükçe bir tencerede zeytinyağı ile taze soğanı kavurun. Şekeri, unu ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin; kaynayınca enginarları koyup yumuşayıncaya kadar (15 dk) pişirin. Enginarları bir fırın tepsisine dizin.

Mantarlı Harç

350 Gr. Kestane Mantarı / Mantar, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 4 Arpacık Soğan, 50 Gr. Ceviz (Rondoda Parçalanmış), 100 Gr. Parmesan Peyniri (Rendelenmiş), Maydanoz (Kıyılmış), Tuz, Karabiber.

Fırını 200 c ısıtın.

Mantarları, soğanı çok küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağı ile soğanı, mantarları kavurun; tuz, karabiber ile tatlandırın, ateşten alın. Maydanoz, ceviz ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Karışımdan 2-3 çorba kaşığı enginarların içine koyup 15 dk fırında pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder