Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Mantarlı Ispanak


Mantarlı Ispanak

Rulo: 700 Gr. Ispanak (Sapları ayıklanmış) 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 4 Yumurta (Sarısı-beyazı ayrılmış) 200 Gr. Parmesan veya Cedar, (Rendelenmiş) Tuz, Karabiber.

Ispanakların saplarını kesip bol suyla yıkayın, süzün. Kuru bir tencereye (yağ olmayacak) ıspanakları koyup çok az tuzlayın; hafif ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, arasıra tencereyi silkeleyerek 7-8 dk pişirin.

Fırını 190 c ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdıyla kaplayın, kağıdı çok az yağlayın.

Ruloyu hazırlamak için; yumurta sarılarını ıspanakla karıştırın; tuz, karabiber ile tatlandırın. Büyükçe bir kapta mikserle ½ çay kaşığı tuzla yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın; azar azar ıspanağa ekleyerek karıştırın. Ispanağı fırın tepsisine döküp 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın. (Rulo pasta yapar gibi) Ispanağın üzerine rendelenmiş peynirin yarısını döküp 10-12 dk fırında pişirin. (Katılaşıp pandispanya kıvamında gelene kadar)

Harç: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 350 Gr. Mantar, 1 Çorba Kaşığı Un, 190 Ml Süt, 4 Çorba Kaşığı Krema, 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış) 4 Çorba Kaşığı Taze Soğan (Yesil kısımları, kıyılmış), Tuz, Karabiber.

Küçük bir tencerede tereyağını eritip mantarları kavurun. Tencereyi ateşten alıp unu ekleyin, karıştırın; tekrar ateşe alıp birkaç dakika pişirin. Sütü ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşınca; krema, maydanoz, taze soğan ve gerekliyse tuz, karabiber ekleyin.

Başka bir fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Ispanağı peynirsiz tarafı üste gelecek şekilde tepsiye yayın; kalan peyniri serpiştirin; harcı yayıp rulo yapın. (Ruloyu pişirme kağıdı yardımıyla; hafifçe yuvarlayarak, yuvarladıkça kağıdı çekerek yapın.)

Ruloyu rosto gibi dilimleyerek (2 cm kalınlığında) servis yapın.

Kaynak: A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder