Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Parmesan Peynirli Kurabiye II


Parmesan Peynirli Kurabiye II

330 Gr. Un, 150 Gr. Parmesan Peyniri (Rendelenmiş), 20 Gr. Kabartma Tozu, 1 Yumurta Sarısı, 1 Yumurta Beyazı, 1 Çay Bardağı Süt, 220 Gr. Tereyağı (Oda Sıcaklığında), 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber .

Büyükçe bir kapta yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamuru üzeri kapalı olarak -oda sıcaklığında- 2 saat dinlendirin. Fırını 180 c ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürüp -üzeri kızarıncaya kadar- 25-30 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder