Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Parmesanlı Çubuklar

Parmesanlı Çubuklar

200 Gr.Un, 60 Gr.Tereyağı (Oda Sıcaklığında), 1 Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Tuz, 1 Tatlı Kaşığı Şeker, 50 Gr.Parmesan Peyniri (Rendelenmiş)

Üzeri için: Susam veya Haşhaş, 1 Yumurta (Çırpılmış)

Unu, tereyağını, tuzu, şekeri ve yumurtayı karıştırıp yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak, gerekliyse 1 – 2 çorba kaşığı ılık su koyup tekrar yoğurun. 1/3 hamuru alarak merdane ile yufka gibi açın, hamuru bıçak ile 1,5 cm'lik şeritler halinde kesip üzerine parmesan serpin. Şeritleri teker teker burgu gibi kıvırın, bir elinizle ileri burgu yaparken diğeriyle tam tersi geriye burgu yapacaksınız. Sonuç olarak burgu makarna gibi çubuklar olacak. Kıvırma işlemi bittikten sonra çubukları çok az uzatarak gerdirebilirsiniz, çok esnek bir hamur. Bu şekilde çubukları fırın tepsisine (yağlı kâğıt üzerine) dizin, fazla aralık bırakmanıza gerek yok. Bir yumurtayı iyice çırpın ve fırça ile yumurtaların üzerine sürün. Sonra üzerine haşhaş veya susam serperek 180 c fırında 15 – 20 dk üzerleri kızarıp renk değiştirene kadar pişirin. Çubukları yapmak çok kolay değil, el becerisi gerektiriyor; diğer taraftan bunu ben bile becerdikten sonra biraz dikkatle herkes yapabilir diye düşünüyorum : )

Tarif: Ertan Korkmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder