Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake

Kek: 225 Gr Kepekli / Yulaflı Bisküvi (Eti Kurabi) 100 Gr Tereyağı (Eritilmiş)

Kreması İçin: 250 Gr Labne, 150 Gr Sert Yoğurt, 1 Çay Kaşığı Seker, 1 Portakalın Kabuğu (rendelenmiş), 2 Çorba Kaşığı Portakal Suyu, 1 Yumurta Akı, 240 Gr Beyaz Çikolata (parçalanmış)

Üstü İçin: Bitter Çikolata (rendelenmiş)

Bisküvileri un gibi ezerek erimiş tereyağını üzerine dökün. Pütürsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. 25 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbına: bisküvili karışımı kaşığın arkasıyla bastırarak yayın. Buzdolabında en az 1 saat soğutun.

Kremanın hazırlanması; peynir, yoğurt, portakal suyu ve kabuğunu pütürsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Küçük bir tencereye su koyup kaynatın, üzerine cam bir tencere kapağı koyun ve beyaz çikolatayı cam kapağa koyarak eritin. (Cam kapağın altı suya değmesin, çikolata suyun buharı ile eriyecek, benmari usulü değil) Eriyen çikolatayı peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Yumurta akını bir çay kaşığı şeker ile mikserde çırparak köpürtün ve peynirli karışıma ekleyin. Peynirli karışımı bisküvili karışımın üstüne dökerek yayın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün bitter çikolata rendesini kremanın üzerine serperek tamamen kaplayın. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.

Kaynak: A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder