Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Kirazlı Çikolatalı Kurabiye


Kirazlı Çikolatalı Kurabiye
120 Gr. Tereyağı, 100–120 Gr. Şeker, 1 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı, 225 Gr. Un, 15 Gr. Mısır Nişastası, 40–50 Gr. Kakao, 1/4 Çay Kaşığı Tuz, 1/4 Çay Kaşığı Karbonat, 1/4 Çay Kaşığı Kabartma Tozu, 20–25 Adet Kiraz

Kurabiyelerin üzerine: 50 Gr. Bitter Çikolata, 1/2 Çay Bardağı Süt, 1 Çorba Kaşığı Kiraz Suyu,

Un, mısır nişastası, kakao, tuz, karbonat, kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştırın.

Fırını 180 c ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun.

Kirazları yıkayıp çekirdeklerini ve saplarını ayıklayın, parmağınızla bastırarak hafifçe suyunu süzün, kiraz suyunu atmayın lazım olacak.

Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın, şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin, yumurta ve yumurta sarısını ilave edin, karıştırın. Unlu karışımı ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fırın tepsisine üçer cm aralıkla dizin. (650 Gr. civarındaki hamurdan 20–22 adet kurabiye çıkıyor)

Kurabiyelerin üzerine başparmağınızla bastırarak kirazı koyabileceğiniz derinlikte bir yer açın. Her kurabiyeye bir kiraz koyun. Küçük bir cezvede sütü kaynatın. Kaynamış sütü çikolataların üzerine dökün ve karıştırarak çikolatayı eritin, kiraz suyunu ilave edin, karıştırın. Her kurabiyeye 1-2 çay kaşığı çikolatalı karışımdan dökün ve 12 – 15 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder