Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Fırında Mantar


Fırında Mantar

500 Gr. Kestane Mantarı / Mantar, 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, 4 Çorba Kaşığı Galeta Unu, 4 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış), 50 Gr. Dil Peyniri (Rendelenmiş), 1 Küçük Yumurta (Çırpılmış) Tuz, Karabiber veya Kırmızıbiber.

Mantarları yıkayıp suyunu süzün; kâğıt havlu ile nemini alın. Bir çorba kaşığı tereyağı ile sarımsakları karıştırın. Sarımsaklı tereyağı ile mantarların içini yağlayın. Fırını 190 c ısıtın.

Küçük bir tencerede kalan tereyağı ile galeta ununu kavurun. Bir kâsede galeta unu, maydanoz, dil peyniri, yumurta, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Mantarların büyüklüğüne göre karışımla içlerini doldurun. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Mantarlar pişene kadar 15-20 dk fırında pişirin.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder