Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Meyveli Çikolata Fondü

Meyveli Çikolata Fondü

160 Gr. Bitter Çikolata, 80 Ml Krema (4/5 Çay Bardağı), 2 Çorba Kaşığı Amaretto Di Sarano veya Konyak, 1 Kg Çilek.

Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Çikolatalar erirken likör veya konyağı ilave edin. Çikolatalar eridikten sonra karışımı küçük bir kâseye koyun. Önceden yıkayıp ayıkladığınız çilekleri yarısına kadar çikolata sosa batırıp çıkarttıktan sonra, çilekleri dik tutarak fazla sosun akmasını bekleyin ve sonra büyükçe bir tabağa dizin. Tabağı buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Fondü setiniz varsa; çilek, kivi, portakal, elma, ananas, mango vs meyveleri küçük küçük doğrayarak aynı sosa batırarak sıcak olarak da servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder