Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Çikolatalı Krep

Çikolatalı Krep

200 Gr. Ricotta Peyniri / Tuzsuz Lor, 2 Yumurta, 1 Çorba Kaşığı Kahve, 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, 1/2 Su Bardağı Su, ½ Çay Kaşığı Vanilya, 3 Çorba Kaşığı Un, 220 Gr. Bitter Çikolata.

1 Yumurta, ½ bardak su, vanilya ve 3 çorba kaşığı unu bir kaba koyup karıştırarak krep hamurunu hazırlayın.

Peynir, tarçın, kahve, 20 Gr. rendelenmiş çikolatayı karıştırarak kreplerin iç malzemesini hazırlayın.

Küçük bir tavaya bir miktar sıvıyağ koyarak tavayı yağlayın ve krepleri arkalı onlu pişirin (krepler çok büyük olmasın)

Tencereye bir miktar sıvıyağ, ½ bardak su koyarak 200 Gr çikolatayı eritin, 1 yumurtayı ayrı bir kapta çırparak pişirdiğiniz kreplerin iç yüzeyine sürün ve malzemeyi koyarak kapatın.

Hafif yağladığınız bir tavada kapattığınız krepleri tekrar pişirin. Krepler piştikten sonra bir kâğıt havluda kreplerin yağını süzmesini sağlayın. Krepleri servis tabağına alarak üzerine çikolata sosu döküp servis yapın. (Dilerseniz bir miktar tarçın ve kahveyi karıştırarak çikolata sosun üstüne serpin.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder