Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Çikolata Sufle

Çikolata Sufle

240 Gr Bitter Çikolata, 3 Çorba Kaşığı Un, 3 Yumurta Sarısı, 6 Yumurta Akı, 1,5 Bardak Süt, 1 Tatlı Kaşığı Vanilya, 1 Tatlı Kaşığı Şeker, 1 Çorba Kaşığı Konyak (isteğinize bağlı)

Üzerine: Krema veya Pudra Şekeri

Küçük bir kâsede 1/4 su bardağı süt ile yumurta sarılarını karıştırın, karışıma unu ilave ederek tekrar karıştırın. Kalan sütü bir tencerede ısıtın, kaynamaya başladıktan sonra yumurta sarılı karışımı karıştırarak süte ilave edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar 2 – 3 dk pişirin. Tencereyi ateşten alın; çikolata, vanilya ve isterseniz konyağı ilave edip, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.

Başka bir kapta yumurta aklarını ve şekeri mikser ile kar haline gelene kadar çırpın. (Yumurta beyazının sıvı kalmamasına dikkat edin) Karışım iyice kabardıktan sonra çikolatalı karışıma ilave ederek karıştın.

Sufle kaplarını tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı kaplara boşaltın. (Kabarma payını hesaplayın, kaplar tam dolu olmasın)

220 c fırında kabarana kadar yaklaşık 15 dk pişirin. Çırpılmış krema ve pudra şekeri ile hemen servis yapın. Püf noktası; yumurtaları sufleyi yapmadan birkaç saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında olmasını sağlayın ve sufleler pişerken fırının kapağını açmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder