Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Fırında Peynirli Kabak


Fırında Peynirli Kabak

8 Adet Kabak, Zeytinyağı, Tuz, Karabiber.

Harç: 100 Gr. Beyaz Peynir, 100 Gr. Eski Kaşar veya Parmesan Peyniri, 100 Gr. Dil Peyniri, 2 Yumurta ( Çırpılmış) 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, Maydanoz (Kıyılmış), Dereotu (Kıyılmış), Muskat, Karabiber, Tuz.

Fırını 200 c ısıtın. Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile çok az yağlayın.

Kabakları ortadan ikiye kesip bir kaşıkla sandal gibi içlerini oyun. Bir fırça ile üzerlerine zeytinyağı sürün; tuz, karabiber serpiştirin. Kabakları bir fırın tepsisine yerleştirip 20 dk fırında pişirin. Bu arada harcı hazırlayın; peynirleri çatalla ezip maydanoz, dereotu, baharatlar ve yumurtalarla karıştırın. Karışımdan gerektiği kadar kabakların içini ve üzerini doldurun. Fırının ısı ayarını değiştirmeden üzeri kızarana kadar 15 dk daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder