25 Ekim 2010 Pazartesi
Fırında Peynirli Kabak
Fırında Peynirli Kabak
8 Adet Kabak, Zeytinyağı, Tuz, Karabiber.
Harç: 100 Gr. Beyaz Peynir, 100 Gr. Eski Kaşar veya Parmesan Peyniri, 100 Gr. Dil Peyniri, 2 Yumurta ( Çırpılmış) 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, Maydanoz (Kıyılmış), Dereotu (Kıyılmış), Muskat, Karabiber, Tuz.
Fırını 200 c ısıtın. Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile çok az yağlayın.
Kabakları ortadan ikiye kesip bir kaşıkla sandal gibi içlerini oyun. Bir fırça ile üzerlerine zeytinyağı sürün; tuz, karabiber serpiştirin. Kabakları bir fırın tepsisine yerleştirip 20 dk fırında pişirin. Bu arada harcı hazırlayın; peynirleri çatalla ezip maydanoz, dereotu, baharatlar ve yumurtalarla karıştırın. Karışımdan gerektiği kadar kabakların içini ve üzerini doldurun. Fırının ısı ayarını değiştirmeden üzeri kızarana kadar 15 dk daha pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder