Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Beşamel Soslu Ispanak

Beşamel Soslu Ispanak

700 Gr. Ispanak, 1 Soğan, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı.

Bir tencerede zeytinyağı ile soğanı sonra ıspanağı ekleyerek kavurun.

Fırını 180 c ısıtın.

Beşamel Sos 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 500 Ml Süt (2 Su Bardağı) 2 Yumurta Sarısı, Tuz, Karabiber. 200 Gr Taze Kaşar Peynir (rendelenmiş)

Orta boy bir tencerede, kısık ateşte, tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun, topaklanmasın. Unun rengi koyulaştıktan sonra, azar azar sütü ilave ederek, hızlı hızlı karıştırın. Sos koyulaşıp kıvamına geldikten sonra ateşten alın. Ilındıktan sonra; yumurta sarılarını, tuz, karabiber ilave ederek karıştırın.

Ispanağı bir fırın tepsisine (borcam) koyun, beşamel sos ve kaşarın yarısını ekleyip karıştırın. Kalan beşamel sosu ıspanağın üstüne, kalan kaşarı da beşamel sosun üstüne eşit şekilde dağıtın. 180 c fırında 20-25 dk kaşar eriyip kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder