Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Mantar Soslu Karnabahar (3 Kişilik)


Mantar Soslu Karnabahar (3 Kişilik)

500 Gr. Karnabahar, 100 Ml. Krema (1 Çay bardağı) 2 Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı (Kalıbı yağlamak için), Tuz, Karabiber, Muskat.

Mantar Sos: 350 Gr Kestane Mantarı, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Arpacık Soğan, 100 Ml Krema (1/2 Su bardağı), 1/2 Su Bardağı Sebze Suyu / Su, 2 Çorba Kaşığı Maydanoz, 2 Çorba Kaşığı Dereotu.

Karnabaharı temizleyin, sapını ve yapraklarını kesin. Az tuzlu suda 10 dk. haşlayıp süzgece alın, iyice süzün. Karnabaharı mikserde yumurta ve krema ile püre haline getirip, tuz, karabiber, muskat ile tatlandırın. Güveçleri yağlayın ve karnabahar püresini doldurun.

Fırın tepsisine sıcak su koyun, güveçleri tepsiye dizin 120 c fırında 30 dk pişirin. Tepsideki suyu kaynadıktan sonra güveçlere girmeyecek şekilde ayarlayın.

Mantar Sos: Mantarları yıkayıp saplarını atın. Kâğıt havlu ile kurutun. Bir tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Yağ kızdıktan sonra soğanları, mantarları kızarıncaya kadar kavurun. Tuz karabiber ekin, krema ve sebze suyunu ilave ederek biraz daha pişirin. Maydanozları yıkayın, yapraklarını saplarından ayırıp iri iri kıyın. Mantarları ateşten alıp maydanozları ilave edin. (Maydanozları pişirmeyin)

Karnabaharı keskin bir bıçak yardımı ile güveçlerden çıkartın. Dereotu yaprakları ile süsleyin; yanında mantar sos ile servis yapın.

Not: Bu yemeği güveçlerde yapmak yerine bir bütün halinde borcamda yapabilirsiniz. Borcamda yaptığınız takdirde, büyük bir borcam kullanın. Küçük bir borcamda servis yapması daha zor ve parçalanma riski var. Büyük borcamda yüksekliği daha az olacağından parçalamadan servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder