Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

KALEDOŞ


KELEDOŞ (Bu isim çeşitli şekillerde yazılabiliyor)

1 Büyük Soğan, 250 Gr. Kuşbaşı Et, 1/2 Avuç Haşlanmış Yeşil Mercimek, 1/2 Avuç Haşlanmış Nohut, 1 Kg. Ispanak ya da Pazı, 400 Gr. Yoğurt, 2 Çorba Kaşığı Un.

Soğan ve eti kavurup haşlanmış nohut ve mercimeği katıp, biraz su ekleyip, bir taşım kaynar kaynamaz doğranmış otları (pazı ya da ıspanak) ekleyin. Çok fazla pişirmeden, yani renklerini iyice yitirmeden başka bir kapta karıştırdığınız yoğurt ve un ile yaptığınız meyaneyi ekledikten sonra, bir taşım ısıtıp yine çok fazla kaynatmadan yeteri kadar tuz ve bir çorba kaşığı şekeri ekleyip ateşten alın. Bir kez denerseniz mutfağınızdan eksik etmeyeceğinizi tahmin ediyorum. Çiya'nın hemen her mevsim menüsünde yer verdiği bir yemektir.

Tarif için Ayça Uysal'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder