Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Graten

Graten

1/2 Kg Patates, 1 Havuç, 2 Kereviz, 2 Tatlı Elma, 3 Sap Taze Kekik, 200 Ml Krema, 1 Kâse Rendelenmiş Taze Kaşar, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Kabak Çekirdeği İçi, Tuz, Karabiber, Köri.

Patates, kereviz ve elmanın kabuklarını soyun, havuçları kazıyın, hepsini ince ince dilimleyin. Kekiklerin yapraklarını ayıklayın.

Fırını 220 c ısıtın.

Isıya dayanıklı bir tencereyi (Borcam) yağlayın. Patates, kereviz, havuç ve elmaları karışık olarak kiremit usulü dizin. Üzerine taze kekik serpin. Ayrı bir kâsede krema, tuz, karabiber ve köriyi karıştırıp sebzelerin üstüne dökün. Tereyağını ufak parçalar halinde sebzelerin üstüne yayın. Peynir ve kabak çekirdeği içlerini sebzelerin üstüne serpip 50 dk fırında pişirin. Peynir ve çekirdeklerin yanmaması için 30 dk. sonra tencerenin üstünü folyo ile kaplayıp pişirmeye devam edebilirsiniz.

Not: Bu yemeği kerevizden nefret edenlere özellikle tavsiye ediyorum : ) Ana yemeklerinizin yanında garnitür olarak da servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder