Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Mangolu Çikolatalı Kek

Mangolu Çikolatalı Kek

200 Gr Tereyağı, 300 Gr Bitter Çikolata, 4 Yumurta, 100 Gr Esmer Şeker, 2 Çorba Kaşığı Pekmez, 300 Gr Un, 1/4 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber, 1/2 Çay Kaşığı Tuz, 1–2 Çorba Kaşığı Viski / Konyak / Cointreau vs 1/2 Mango,

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritip karıştırın.

Yumurtaları ayrı bir kapta 5 dk mikserle çırpın.

Bir bardakta şeker ile pekmezi karıştırın.

Çikolatalı karışıma yumurtaları ekleyip mikserle iyice çırpın, pekmezli karışımı ekleyip karıştırmaya devam edin. Eleyerek unu ilave edin, tuz, kırmızıbiber ve viskiyi ekleyip iyice karıştırın.

23 x 33 dikdörtgen bir kek kalıbını veya tepsiyi yağlayın, yağlı kâğıtla kaplayıp tekrar yağlayın ve karışımı dökün, üzerini düzeltin.

Mangonun kabuğunu soyup 5 mm kalınlığında kesin, sonra dilimleri uzunlamasına ve enlemesine küçük küçük doğrayın. Mangoları kekin üzerine serpiştirip, bir kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak keke batırın. Büyük bir mangonun yarısı keki kaplamaya yetiyor.

200 c fırında 30 – 35 dakika pişirin. Üzerine karamel veya çikolata sos dökerek servis yapın.

Karamel Sos: 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı, 1 Çay Bardağı Esmer Şeker, 1 Portakalın Suyu, 1/2 Çay Bardağı Rom.

Küçük bir tavada tereyağını eritip şekeri ekleyin, hafif karıştırarak eritin, ocağı söndürün. (Şeker yanmasın) Rom ve portakal suyunu ekleyip, tahta bir kaşıkla yapışan şekerleri kazıyıp karıştırın. Ocağı tekrar açın, kısık ateşte şeker eriyip sos koyulana kadar karıştırarak ısıtın. Bir kaşıkla kekin üzerine dökerek servis yapın.

Çikolata Sos ( Sıvama gibi, koyu kıvamlı ) 80 Gr Bitter Çikolata 1/2 Çay Bardağı Krema
Benmari eritip karıştırın. Bir spatulayla yayarak kekin üzerini kaplayın.

Tarifin farklı bir versiyonu; Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder