Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Bademli Cheesecake

Bademli Cheesecake

Kek: 300 Gr. Un (2 Su bardağı) 3–4 Çorba Kaşığı Kakao, 3 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri, 150 Gr Tereyağı, 1 Tatlı Kaşığı Acıbadem Aroması.

Un, kakao ve pudra şekerini eleyerek, derince bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave ederek karıştırın, acıbadem aromasını ilave edin. Malzemeyi elinizle yoğurarak hamur haline getirin. Hamurun 1/4 ünü bir kenara ayırın, kalanını 25 cm çapında, kelepçeli bir kek kalıbına açarak yerleştirin. Hamur kalıbın kenarlarından 2 parmak yükseklikte olmalı.

Üzerine: 2 Paket Krem Peynir (Beyaz) 2 Paket Labne, 2 Yumurta Sarısı, 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri, 1 Paket Tobleron (100 Gr) 2–3 Çorba Kaşığı Amaretto Di Sarano (Acıbadem Likörü ) 1/2 Bardak Badem.

Bademlerin üzerine kaynar su dökün, biraz beklettikten sonra kabuklarını soyun ve kavurun.
Yumurta sarıları ile pudra şekerini mikserle çırpın, peynirleri teker teker ilave ederek karıştırmaya devam edin. Peynirler oda sıcaklığında, yumuşamış olmalı. Tobleronu parçalayarak karışıma ilave edip karıştırın. Amarettoyu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş bademler soğuduktan sonra karışıma ilave edip iyice karıştırın. Karışımı hamurun üzerine dökerek düzgün bir şekilde yayın.

Hamurun kalan kısmını merdane yardımıyla iyice açıp inceltin, parmak kalınlığında şeritler keserek Cheesecake in üzerine kafes yapın. Hamur kuru olduysa ve parçalanıyorsa az miktar tereyağı ilave edebilirsiniz. Veya zorunuza gittiyse kafes kısmını es geçin, kalan hamurla kurabiye yaparsınız : ))

Cheesecake i 180 c fırında 40–45 dk pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarif sevgili Candan Turhan'a ait, yediğim en güzel Cheesecake'lerden biriydi diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder