Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

ÇİKOLATALI DİLİMLER

ÇİKOLATALI DİLİMLER

150 Ml. Krema, 100 Gr. Bitter Çikolata, 100 Gr. Tereyağı, 1 Su Bardağı Esmer Şeker, 1 Su Bardağı Un, 3 Yumurta, 1/2 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz.

Çikolata Sos: 150 Gr. Sütlü Çikolata, 1/2 Çay Bardağı Krema, 1/2 Su Bardağı Iri Çekilmiş Ceviz.

Tereyağı, krema ve bitter çikolatayı geniş bir kapta benmari usulü eritin. Ocaktan indirip ılıtın. Şeker, un, yumurta, ceviz içini kaba alın ve çikolatalı karışımla birlikte iyice karıştırın. Karışımı yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın.( ben borcam kare büyük tepsi kullandım ) Harç tepside 2 parmak kalınlığında olmalı.

180 c fırında 35 dk. pişirin. Çıkarıp ılındırın.

Çikolatalı sos için; Krema ve çikolatayı tekrar benmari usulü eritin ve soğumuş kekin üzerine sürün. Spatula ile üzerini düzeltin. Arzu ederseniz çekilmiş cevizleri de serpebilirsiniz ama ben serpmedim. İnanılmaz güzel oluyor arkadaşlar. Şık cafelerde yiyebileceğiniz tarzda bir çikolatalı dilim...

Tarif için Figen Karavaş'a teşekkürler... http://www.yemekvebiz.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder