19 Ekim 2010 Salı

Mangolu Cheesecake



Mangolu Cheesecake

Tart: 250 Gr. Un, 3 Çorba Kaşığı Kakao, 3 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri, 125 Gr Tereyağı, 1 Tatlı Kaşığı Acıbadem Aroması (elinizde varsa)

Un, kakao ve pudra şekerini eleyerek, derince bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave ederek karıştırın, acıbadem aromasını ilave edin. Malzemeyi elinizle yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 25 cm çapında, kelepçeli, yağlanmış bir kek kalıbına açarak yerleştirin. Hamur kalıbın kenarlarından 3-4 cm yükseklikte olmalı. Fırını 160 c ısıtın.

Üzerine: 2 İri Taze Mango, 500 Gr. Labne, 300 Gr. Şeker, 3 Yumurta.

Mangoların kabuklarını soyun, doğrayıp rondoda püre yapın. (şeker, su vs kullanmayın)

Labne ve şekeri mikserle çırpın, teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Mango püresini ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın. Karışımı hamurun üzerine döküp 1 saat 25 dk 160 c fırında pişirin. Kek piştikten sonra kalıptan çıkartmayın; iyice soğumasını bekleyin; soğuduktan sonra en az 4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder