Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Krokanlı Pecan Tart



Krokanlı Pecan Tart

Tart: 250 Gr. Un, ½ Çay Kaşığı Kabartma Tozu, ½ Çay Kaşığı Tuz, 150 Gr. Tereyağı, 130Gr. Şeker, 1 Yumurta. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyerek karıştırın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Azar azar unu ekleyerek tahta bir spatula veya elinizle karıştırarak yoğurun.

33 x 23 dikdörtgen bir tepsiyi pişirme kâğıdı ile kaplayıp yağlayın. Hamuru tepsiye açın, kenarları 2 cm yükseklikte olsun. Çok kalın açmamaya dikkat edin 5 mm yeterli, kurabiye gibi. Tepsiyi buzdolabına koyarak 30 dk soğutun. Fırını 180 c ayarlayıp ısıtın. Tart hamurunu 15 dk pişirin. Tart piştikten sonra tepsiden çıkartmayın. Fırın sıcak kalsın.

Krokan: 250 Gr. Esmer Şeker, 200 Ml. Krema (sıcak), 70 Gr. Tereyağı, 250 Gr. Pecan / Ceviz / Antepfıstığı / Badem (karışık da olabilir)

Teflon kuru bir tencerede şekeri eritin. Şeker eriyip karamelize olunca bir cezvede ısıttığınız kremayı azar azar dökerek hızlı hızlı karıştırın. (Karamel topaklanıp donsa da kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak ısıttığınızda çözülüyor.) Karameli kısık ateşte karıştırarak 3-5 dk ısıtın. Karameli ateşten alın; tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eridikten sonra ceviz veya dilediğiniz kuruyemişi karıştırın.

Karamelli karışımı bir kepçeyle tart hamurunun üzerine döküp eşit şekilde yayın.Tartı tekrar fırına koyup 180 derecede 15 dk kadar pişirin. Tart piştikten sonra 2 saat soğumasını bekleyin. Tart soğuduktan sonra ister kurabiye gibi ister dilim dilim keserek servis yapın. Artan tartı buzdolabında saklayabilirsiniz.

Ezgi'nin okuldaki yılbaşı partisi için bu tartı tek kişilik küçük olarak hazırladım. Aynı hamur aynı krokanı kullandım, tek farkı; hamuru tek kişilik tart kalıplarına açarken daha ince açıp, 8 dk pişirdim. (Hamuru metal tart kalıplarına değil direkt kağıt muffin kalıplarına açtım) Krokanı hazırladıktan sonra üzerlerine bir çorba kaşığı krokan koyup tekrar fırında 7-8 dk pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder