Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Krokanlı Cheesecake



Krokanlı Cheesecake

Tart: 250 Gr. Un, ½ Çay Kaşığı Kabartma Tozu, ½ Çay Kaşığı Tuz, 150 Gr. Tereyağı, 130Gr. Şeker, 1 Yumurta.

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyerek karıştırın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Azar azar unu ekleyerek tahta bir spatula veya elinizle karıştırarak yoğurun.

23 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını pişirme kâğıdı ile kaplayıp yağlayın. Hamuru kalıba açın, kenarları 4 cm yükseklikte olsun. Kalıbı buzdolabına koyarak 30 dk soğutun. Fırını 180 c ayarlayıp ısıtın. Tart hamurunu 15 dk pişirin. Tart piştikten sonra tepsiden çıkartmayın. Fırın sıcak kalsın.Krokan: 125 Gr. Esmer Şeker, 100 Ml. Krema (sıcak), 35 Gr. Tereyağı, 200 Gr. Antep Fıstığı / Ceviz / Badem (karışık, irice parçalanmış)

Teflon kuru bir tencerede şekeri eritin. Şeker eriyip karamelize olunca bir cezvede ısıttığınız kremayı azar azar dökerek hızlı hızlı karıştırın. (Karamel topaklanıp donsa da kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak ısıttığınızda çözülüyor.) Karameli kısık ateşte karıştırarak 3-5 dk ısıtın. Karameli ateşten alın; tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eridikten sonra kuruyemişleri karıştırın.

Karamelli karışımı bir kepçeyle tart hamurunun üzerine döküp eşit şekilde yayın. Tartı tekrar fırına koyup 180 derecede 10 dk kadar pişirin. Tart piştikten sonra 2 saat soğumasını bekleyin.

Üzerine: 400 Gr. Labne (Oda sıcaklığında), 300 Gr. Bitter Çikolata, 1 Yumurta Beyazı, 4 Çorba Kaşığı Amaretto Di Sarano (Acıbadem Likörü) 50 Gr. Bitter Çikolata (Rendelenmiş)

Yumurta beyazını ¼ çay kaşığı tuzla çırparak kar haline getirin.

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Büyükçe bir kapta labneyi mikserle çırpın. Çikolata ve likörü ekleyip karıştırın. Yumurta beyazını ekleyip karıştırın. Karışımı krokanların üzerine döküp düzgün şekilde yayın, bir gece buzdolabında bekletin.

Rendelenmiş çikolata serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder