Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Krokanlı Kurabiye





Krokanlı Kurabiye

250 Gr. Tereyağı, 125 Gr. Şeker, 1 Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu, 500 Gr. Un.

Tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozunu yoğurarak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamurun üstünü kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru ikiye bölün ve unlanmış tezgâhta yaklaşık 0,5 cm. kalınlığında açın. Hamurun üstüne temiz bir naylon torba veya streç film serince hamur çok kolay açılıyor. Kıvamı un kurabiyesine benziyor. Mantı hamuru gibi esnek bir hamur olmuyor.

Büyük ve küçük iki farklı kalıpla kurabiyeleri keserek hazırlayın. Kurabiyelerin yarısını pişirme kâğıdı döşediğiniz fırın tepsisine dizin. Diğer yarısının tam ortalarından küçük kalıpla veya yuvarlak bir kalıpla kesip ortalarını çıkartın, fırın tepsisine dizin. 175 c fırında 10-12 dk pişirin.

Krokan

100 Gr. Esmer Şeker, 35 Ml Su, 50 Ml Krema, 50 Gr Badem.

Küçük bir tencereye şeker ve suyu koyup şeker karamelize olana kadar orta ateşte karıştırmadan kaynatın. Şeker eriyip karamelize olduktan sonra tencereyi ocaktan alıp bir cezvede ısıttığınız kremayı azar azar ekleyerek hızlı hızlı karıştırın. Sosu tekrar çok kısık ateşte 1-2 dakika karıştırıp rondoda parçaladığınız bademleri ekleyip karıştırın, tencereyi ateşten alın

Kurabiyelerin ortaları kesilmemiş olanlarının üzerine bir bıçakla krokanlı karışımı sürüp ortası kesilmiş kurabiyeyi üzerine kapatıp hafifçe bastırın. (Krokan soğuduktan sonra kurabiyeler birbirine yapışmalı, ortasına süreceğiniz karışımı ona göre ayarlamalısınız) Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın.

Not: Elinizde büyüklü küçüklü aynı cins şekilli kalıp yoksa bir çay bardağı ve onun ortasına uygun küçük bir yuvarlak cisim bularak aynı pencere görüntüsünü elde edebilirsiniz.

Aynı kurabiye hamurunu kullanarak yılbaşında çocuklara süslü kurabiyeler yaptım.

Kurabiye hamuru kaynak: http://www.teatime-blog.com/turkce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder