Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Kestaneli Bademli Kurabiye


Kestaneli Bademli Kurabiye

3 Yumurta Akı, 200 Gr. Pudra Şekeri, 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, 1 Tutam Toz Kakule, 2 Su Bardağı Çekilmiş Badem, 100 Gr. Kestane, 2 Çorba Kaşığı Un, 1 Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi, 1,5 Tatlı Kaşığı Kakao.

Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyun. (Orijinal tarifte kestane püresi kullanılıyor, ben sevmediğim için kestane kullandım)

Yumurta aklarını bir tutam tuzla mikserle çırparak kar haline getirin. Pudra şekerini ekleyip karıştırın. Karışımdan 4 çorba kaşığı süslemede kullanmak üzere ayırın. Tarçın, kakule, badem, kestane, un ve 1 tatlı kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamuru dörde bölüp streç filme sararak 2,5 cm’lik rulo yapın, buzdolabında 2 saat dinlendirin.

Fırını 130 c ısıtın. Rulolardan birer cm’lik dilimler kesin, biraz düzeltip yuvarlak haline getirin. Kurabiyeleri yağlı kâğıtla kapladığınız fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız bezeden 2 tatlı kaşığı ayırıp ½ tatlı kaşığı kakao ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine beyaz bezeyi sürün, ortalarına kakaolu bezeden kürdanla damlatıp, kürdanın ucuyla şekillendirin.

Kurabiyeleri 130 c fırında 15 dk pişirin, fırının ısısını 100 c’ye düşürüp 15 dk daha pişirin.

Kaynak: Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder