Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

KIM CHI (Ulusal Japon - Kore Mutfağı’ndan)

KIM CHI (Ulusal Japon - Kore Mutfağı’ndan)

Yapım süresi 9 gün !

1 Büyük Çin Marulu, 160 Gr. Deniz Tuzu, 1/2 Çay Kaşığı Acı Toz Kırmızıbiber, 5 Ince Kıyılmış Taze Soğan, 2 İnce Kıyılmış Sarımsak, Öğütülmüş Taze Zencefil, 1–4 Kıyılmış Taze Kırmızıbiber, 4 Çay Kaşığı Toz Şeker, 6 Decilitre Su.

YAPIMI: Büyük bir marul 2'ye ayrılır ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Büyük geniş bir kaba bir sıra doğranmış marul, bir sıra deniz tuzu serpilir. (Bu şekilde marul ve tuz bitene kadar, bir sıra marul bir sıra tuz dökülür) Daha sonra kabın üzerini kapatacak şekilde düz bir tabak ve üzerine ağırlık konur. Bu şekilde 5 gün bekletilir. Bu sure sonunda tabak ve ağırlık alınır. Kabın içinde su varsa, alınır ve sebze soğuk suyun altında yıkanır, su tamamen sebzeden arındırılır. Daha sonra marul (su hariç) diğer malzemelerle iyice karıştırılır. Karışım steril edilmiş bir kaba alınır ve 6 desilitre su ilave edilir. Hava almayacak şekilde kabın ağzı iyice kapatılır ve buzdolabında 4 gün bekletilir. KIM CHI etli yemeklerde garnitur olarak buharda pişmiş pirinçle beraber servis edilir.

Tarif için Batu Akyol'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder